• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/tumradder/
  • https://twitter.com/TumradDernegi
LOGOMUZ
Genel Başkandan
 Heybet ASLANOĞLU
Genel Başkan
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği

Cevizlik Mah. Hüsreviye Sok. No.7 Günay İş Hanı K.3/40 
Bakırköy/İSTANBUL

Tel - Fax:
0 (212) 530 30 23

Gsm:
Heybet ASLANOĞLU(Başkan)
0 532 292 46 27

E-Posta:
tumradder@gmail.com



RADYOLOJİ ANDI
İŞ-BECAYİŞ İLANLARI
İŞ İLANLARI
KANAL RADYOLOJİ
ASLANOĞLU ; ''RADYOLOJİ EĞİTİMİ LİSANS DÜZEYİNDE OLMALI''

GİZEM TABAN / ÖZEL HABER / MEDYA SAĞLIK

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği ( TÜMRAD-DER) Genel Başkanı Heybet Aslanoğlu radyoloji çalışanlarının en büyük sorununun  , ‘’Radyoloji teknisyenliği/teknikerliği eğitimi almamış ehliyetsiz kişilerin alanda yaygın olarak çalışması ve bu alandaki denetlemelerin etkin ve yeterli şekilde yapılmaması’’ olduğunu belirtti.

Bu durumun bölüm mezunu olan çalışanların istihdam edilmeleri önünde önemli bir engelolup aynı zaman sağlık hizmeti sunumunda kaliteyi düşüren önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Aslanoğlu ‘’Özlük hakları kullanımına ilişkin sıkıntıların devam ettiğini’’söyledi.

Radyoloji  teknisyenleri/teknikerlerinin çalışma koşulları ve çalışma süreleri iyileştirilmesi gerektiğini söyleyen TÜMRADDER Başkanı ‘’Personel sayısının yetersiz olması nedeniyle kişi başına düşen iş yükü miktarı çok fazladır. Ülkemizde kamu alanında yaklaşık 14.000 radyoloji teknisyeni/teknikeri bulunmaktadır. Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen hasta sayısı İngiltere’de 1/3048, Hollanda 1/3303, Almanya 1/2711, Fransa 1/2850 iken Türkiye’de 1/5650’dir. KPSS sınavı ile istihdam edilen radyoloji teknisyen/teknikeri ihtiyacı karşılayamamaktadır. Ayrıca ciihaz sayısındaki yetersizlik ve plansız dağılım bazı yerde yoğunluğa neden olmaktadır’’ dedi.

Aslanoğlu , ‘’Mevzuatların genel anlamda gelişmiş ülkeler (AB ülkeleri)ile entegrasyonu sağladığını ancak  uygulamalarda sorunlar devam ettiğini kaydetti.

Radyoloji teknisyenleri ve teknikerlerinin meslekte yaşadığı sorunlardan bahseden Heybet Aslanoğlu,  açıklamasında şu ifadelere yer verdi ;

‘’Kanuni Haklarını Kullanamıyorlar’’

‘’Özellikle Özel Sağlık Kurumlarında çalışan radyoloji teknisyenleri  ve teknikerlerinin , radyasyon izni (Şua), fiili hizmet süresi ve haftalık 35 saat çalışma gibi kanuni haklarını kullanamamaktadır.

‘’Radyoloji Çalışanları Mağduriyet Yaşıyor’’

Radyoloji teknisyenliği/teknikerliği mesleği tehlikeli ve riskli meslekler arasında sayılmasına karşın döner sermaye ve ek ödeme hesaplamalarının performans değerlendirilmelerinde bu durum dikkate alınmadığı için meslek mensuplarının mağduriyetleri ve hak kayıpları söz konusudur.

‘’Radyoloji Eğitimi Lisans Düzeyinde Olmalı’’

Radyoloji eğitiminin önlisans (2 yıllık) ile sınırlandırılmış olması, radyolojik görüntüleme tekniklerinin etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını zorlaştırmaktadır. Diagnostik (Görüntüleme), Nükleer tıp ve Radyoterapi gibi kompleks teknolojilerin etkin, verimli ve ekonomik şekilde kullanılması için radyoloji eğitimi lisans (4 yıllık) düzeyinde verilmelidir. Mevcut önlisans mezunlarına da uzaktan eğitim yoluyla lisans tamamlama imkanı sağlanmalıdır.

Aslanoğlu , ‘’Radyasyon kaynakları ile çalışan tüm sağlık personeli’ne ve topluma yönelik radyasyon hakkında bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri verilmesi gerektiğini ‘’ söyledi.

  
3688 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın