• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/tumradder/
  • https://twitter.com/TumradDernegi
LOGOMUZ
Genel Başkandan
 Heybet ASLANOĞLU
Genel Başkan
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği

Cevizlik Mah. Hüsreviye Sok. No.7 Günay İş Hanı K.3/40 
Bakırköy/İSTANBUL

Tel - Fax:
0 (212) 530 30 23

Gsm:
Heybet ASLANOĞLU(Başkan)
0 532 292 46 27

E-Posta:
tumradder@gmail.com



RADYOLOJİ ANDI
İŞ-BECAYİŞ İLANLARI
İŞ İLANLARI
KANAL RADYOLOJİ
EK ÖDEMELERDEKİ ADALETSİZLİK İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Sağlık meslek örgütleri pandemi ile mücadele kapsamında yapılan ek ödemelerdeki adaletsizliğin giderilmesi konusunda basın açıklaması yaptı.

İstanbul Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Şubeleri, İstanbul Diş Hekimleri Odası, Dev Sağlık-İş Sendikası ve Tüm Radyoloj Teknisyen Teknikerleri Derneği, pandemi ile mücadele kapsamında sağlık emekçilerine yapılan ek ödemelerdeki farklılıklarının yarattığı mağduriyet konusunda Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Başhekimlik binası önünde açıklama yaptı.
 
Fiziki mesafe kuralı gözetilerek yapılan açıklamada sağlık emekçileri “Sağlık ekip işidir, performansı sömürüdür. Herkese temel eşit ücret” pankartı açtı.
 
SORUNLAR ARTARAK DEVAM ETTİ 
 
Meslek örgütleri adına hazırlanan ortak basın metnini SES Bakırköy Şube Eeşbaşkanı Nezahat Altınsoy Özen okudu. Salgın sürecinde sağlık alanında yaşanan pek çok eksikliğe rağmen başarı hikayeleri anlatan Bakanlığın gerçekleri söylemediğini söyleyen Özen, “İktidarın ve Bakanlığın uygulamalarına ve çökmüş sağlık sistemine rağmen sağlık emekçileri sağlık hizmetini fedakarca yürütmüşlerdir. Ancak sağlık sistemi ve çalışma rejimi, sağlık emekçilerini sağlığından etmektedir. Çalışma süreleri ve iş yükünün artması, angarya çalışma, ücretlerin azlığı sorunları salgın süresince artarak devam etmektedir” dedi.
 
‘SAĞLIK ÇALIŞANLARINI YIKAMA UĞRATTI’ 
 
Sağlık çalışanlarına adaletsiz şekilde yapılan ek ödemelerin salgından önce de sorun kaynağı olduğunu belirten Özen, performans sisteminin kendisinden adalet çıkamayacağını yıllardır dile getirdiklerini vurguladı. Özen, bugün ise bunun sonuçlarını daha ağır yaşadıklarını ifade etti.
 
“Salgın sürecinde Sağlık Bakanlığı’nın güya sağlık emekçilerini ödüllendirmek iddiası ile ortaya attığı ‘üç ay süreyle tavandan ödeme’ uygulaması mevcut adaletsizliği daha da derinleştirmiş” diyen Özen, şunları ekledi: “Salgın özgülünde yeni sorunlar ekleyerek devam ettirmiştir. Salgındaki emeğimizi, aldığımız riski performans terazisi ile ölçmeye kalkanlar, alanda canla başla her türlü risk altında çalışan sağlık emekçilerini bir kez daha yıkıma uğratmıştır.” 
 
Pandemi ile mücadele kapsamında uygulanan tavandan ödeme adaletsizliği giderilmediğini söyleyen Özen, “Aksine arttırmıştır. Yapılması gereken temel ücretlerin artırılmasıdır” dedi. 
 
Sağlık meslek örgütlerinin bir önce yerine getirilmesini bekledikleri talepleri ise şunlar: 
 
“* Temel ücretin en düşüğü yoksulluk sınırının üstünde olacak şekilde yükseltilmesi ve yapılan/yapılacak olan tüm ek ödemelerin maaşa ve emekliliğe yansıtılması, ek ödemelerdeki haksızlıkların giderilmeli, üç ay tavan yapılacağı duyurulan ek ödemelerin tüm sağlık emekçilerini kapsayacak şekilde ve meslek grupları ve istihdam biçimleri arasında adaletsizliğe neden olmayacak şekilde ödenmesi, ayrıca salgının başladığı tarihten itibaren salgın dönemi boyunca ayrımsız tüm sağlık emekçilerine çift maaş ödemesi yapılması, 
 
* 3 Ağustos 2018 Resmi Gazetede yayınlanarak çıkan torba yasa; sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin taleplerini karşılamayan bir düzenlemedir. Fiili Hizmet Süresi Zammı (yıpranma payı) sağlık ve sosyal hizmet işkolunda çalışan bütün emekçileri ve geçmiş çalışma sürelerini de kapsayacak şekilde ve fiili çalışma süresi şartı kaldırılarak 5 yıla 1 yıl yıpranma payı olacak şekilde yeniden düzenlenmesi, ayrıca salgın döneminden kaynaklı olarak artı 1 yıl yıpranma payı hakkımızın verilmesi,
 
* Sağlık alanında yeni atamaların kadrolu, güvenceli yapılması, 4B 4C 4D sözleşmeli, taşeron, ücretli, vekil vb. istihdam modelleri ile çalıştırılan bütün sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin 4A kadrosuna geçirilmesi, KHK ile ihraç edilen ve güvenlik soruşturmaları bahanesiyle ataması yapılmayan sağlık emekçilerinin ivedilikle işe başlatılması,
 
* 657 sayılı kanunun ekli 1 sayılı cetvelde düzenlenen ek gösterge rakamlarının sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda çalışan tüm emekçileri kapsayacak, en az 3600 ek gösterge olacak şekilde kademeli olarak yükseltilmesi şeklinde düzenlenmesi ayrıca 1 derece verilmesi,
 
* Kovid-19 enfeksiyonu geçiren sağlık emekçisinin zararının tanzimi için 'mesleki risklere bağlı ortaya çıkan hastalık' olarak kabul edilip, iş kazası/meslek hastalığı olduğuna dair düzenlemenin derhal yapılması.”





  
880 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın